-
Microdermabraziunea este o procedura neinvaziva prin care se elimina o parte din stratul superficial al pielii, stimuland astfel procesele de regenerare la acest nivel. Prin microdermabraziune se imbunatateste aspectul general al pielii, care devine mai ferma si mai uniforma si se trateaza unele afectiuni: petele pigmentare, ridurile fine, cicatricile postacneice superficiale ( pana la stadiul 3), vergeturile, porii largiti si punctele negre. Microdermabraziunea se poate combina si cu alte tipuri de tratament in aceeasi sedinta ( electromezoterapia, fotorejuvenarea IPL, aplicarea de masti nutritive sau antirid, tratamentele de remodelare corporala).
La Dermalite utilizam unul dintre cele mai bune aparate de microdermabraziune la nivel mondial: Pristine, produs de Viora. Tehnologia Pristine, premiata la nivel international*, utilizeaza 2 proceduri cu efecte aditive asupra calitatii pielii: exfoliere si vacum.
Exfolierea produce o ablatie mecanica a stratului superficial al epidermului cu ajutorul capetelor cu diamante taiate la diferite dimensiuni.
Vacumul stimuleaza circulatia sangelui ( asigurand un aport bun de oxigen si substante nutritive la nivelul celulelor), realizeaza drenaj limfatic si favorizeaza refacerea colagenului si elastinei.Daca va doriti o piele mai tanara, mai ferma, sau daca doriti sa corectati micile imperfectiuni care apar odata cu varsta sau cu diverse afectiuni dermatologice, microdermabraziunea este una din primele optiuni pe care ar trebui sa le aveti in vedere.
*Prix H. Piereantonie de L’Innovation 2008
-
Infusion este o tehnica de mezoterapie nedureroasa, fara ace, prin care anumite substante ( vitamine, minerale, aminoacizi) sunt introduse in piele. In functie de coctailurile de substante utilizate, aplicatiile electroporatiei merg de la hidratarea intensiva a tenului, tratament antirid sau incarcare cu colagen – pentru fata pana la tratamentul vergeturilor, al celulitei si al pielii lipsite de tonus – pentru corp. Se pot de asemenea administra substante cu efect pe tenul gras si predispus la acnee.
Principiul care sta la baza tehnologiei Infusion se numeste electroporatie. Electroporatia ( tehnica pentru care inventatorul ei a primit premiul Nobel in 2003) este o metoda prin care , cu ajutorul impulsurilor electrice de intensitati reduse, se deschid canalele de la nivelul memebranelor celulare, permitand diferitelor substante sa patrunda in interiorul celulei. La 20-30 de minute de la incetarea tratamentului aceste canale se inchid.
Aceasta tehnica are aplicatii medicale in productia anumitor substante terapeutice, in introducerea medicamentelor ( chimioterapice) direct in interiorul tumorilor, etc.
In tratamentele dermatologice, electroporatia permite introducerea in straturile pielii a diferite substante care in mod normal au doar un mic grad de absorbtie ( 5% in aplicatii locale obisnuite, versus 60-95% prin electroporatie). Anterior, acestea erau introduse prin mezoterapie cu ajutorul acelor fine, dar aceasta procedura – dureroasa, cu risc de infectie si edem postterapeutic – are dezavantaje clare fata de electroporatie.La Dermalite utilizam tehnologia Infusion, creata si brevetata de Viora ( Israel ). Viora este unul dintre liderii mondiali in productia de aparatura dermatocosmetica si unul dintre pionierii aparaturii de electroporatie cu utilizare in dermatologie. Substantele folosite, create exclusiv din ingrediente naturale si hipoalergenice, acopera o larga paleta de aplicatii:
PENTRU FAȚĂ:
- hidratare intensa : asigura o hidratare intensa, cu efect persistent in timp; ingredientele principale: acid hialuronic, saccharide isomerate ( se leaga de proteinele din piele si retine apa la acest nivel
- incarcare cu colagen: pentru un ten mai ferm, mai elastic; ingrediente:colagen hidrolizat, vitamina C, complexe peptidice, extract natural de hematită
- antirid: cu efect de reducere/preventie a ridurilor; ingrediente: extract de alune, alte extracte din plante, complexe peptidice, extract glicoproteic
PENTRU CORP:
- antivergeturi: cu efect reparator si de ameliorare a aspectului vergeturilor;
- tratament de fermitate: ideal pentru pielea flasca, aparuta mai ales dupa sarcina sau pierdere in greutate
- antiadipos: ajuta la eliminarea depozitelor de grasime localizata
-
Peelingul chimic reprezintă o exfoliere controlată la nivelul pielii cu îndepărtarea straturilor superficiale ale acesteia şi regenerarea tegumentară din straturile profunde
Dupa gradul de concentratie si tipul substantei folosite, se produce o distrugere a stratului epidermal si dermal. La sfarsitul exfolierii si descuamarii, incepe sa se formeze un strat epidermal nou. Totodata, celulele fibroblastice din stratul dermal incep sa secrete fibrile noi de colagen – ce constituie un schelet nou de suport si sustinere a noului strat epidermal. Celulele fibroblastice secreta si elastina ce confera pielii proprietati de fermitate, tonus si elasticitate.
La finalul tratamentului ramane un strat nou de piele catifelata, neteda, lucioasa si tanara.
Beneficiile unui peeling chimic
- Reduce liniile fine din jurul ochilor, dar si din jurul buzelor.
- Atenueaza considerabil ridurile cauzate de soare, mostenire genetica si imbatranire
- Imbunatateste aspectul cicatricilor
- Trateaza diferite tipuri de acnee
- Reduce petele cauzate de soare sau de varsta, pistruii, petele cauzate de sarcina sau de pastilele anticonceptionale
- Îmbunatateste în totalitate aspectul general al pielii si textura sa: pielea este sanatoasa, stralucitoare, fina si neteda.
Tratamentul este indicat pentru ten cu acnee, melasmă, cicatrici postacnee, hiperpigmentări postinflamatorii, sau riduri fine. O şedintă durează aproximativ 20 minute.